8 nasvetov kako pravilno vzdrževati PVC okna

8 nasvetov kako pravilno vzdrževati PVC okno

PVC okna so zelo enostavna za nego in zahtevajo minimalno vzdrževanje. Vendar morate še vedno čisti in skrbi za PVC okna redno – predvsem zasteklitve. Pravilno ravnanje vam zagotavlja daljšo življenjsko dobo in boljšo izolativnost. Tako si lahko v nadaljevanju preberete 8 nasvetov kako pravilno vzdrževati PVC okna.

Pobrišite profile

Z bombažno krpico pobrišite vso umazanijo, ki se je nabrala na profilih oken.

Prezračite sobo večkrat na dan

Pritok hladnejšega zraka znižuje relativno vlažnost in ustvarja zdravo klimo v prostoru. Najbolje je prezračiti prostor večkrat dnevno, saj lahko relativna vlažnost nad 60 % pripelje do plesni.

Ne uporabljajte jedkih tekočin

Za normalno čiščenje površine okvirja priporočamo tekočino za pomivanje posode. Ne uporabljajte čistilnih sredstev ali razredčil. Za trdovratne umazanije vedno pa priporočamo posebne čistilne sete, ki jih je mogoče dobiti v naši poslovalnici.

1X letno pobrisati okna iz zunanje strani

Zunanjo stran oken očistite vsaj 1x letno. Cvetni prah, katran ali železni delci,  lahko v kombinaciji z soncem prodrejo v sam okvir. Kasnejše odstranjevanje je zelo zapleteno.

1X letno podmazati okovje

Priporočljivo je vsaj enkrat letno namazati okovje in zagotoviti nemoteno gibanje v vsakem trenutku

Zategniti ročaje

V primeru, da imate občutek, da ročaji niso popolnoma pritrjeni, svobodno zategnite okenske ročaje. Vijake najdete tako, da dvignete pokrov pod ročajom in ga zavritet iz navpičnega v vodoravni položaj.

1X letno namazati tesnila

1x letno premažite tesnila z posebnim oljem, ki ga lahko kupite v podjetju JANA. Olje jih bo ohranilo mehke in v dobrem stanju.Poškodovana tesnila je potrebno zamenjati.

Počistite kanale za odtekanje vode

Počistite odprtine za odvajanje vode iz okvirov. Čistoča v veliki meri pripomore za zadovoljivo drenažo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja