Ali ste vedeli, da več kot 90% našega življenja preživimo v zaprtih prostorih. Novi gradbeni materiali, centralno ogrevanje, boljša izolacija oken pripeljejo do popolne spremembe klime, vendar se tega dobro niti ne zavedamo saj nam ni moč videti.

V bivalnih prostorih imamo mešanico različnih plinov kot so: ogljikov dioksid, vodna para iz zraka, cigaretni dim, čistilna sredstva in še bi lahko naštevali.

Ker smo v prostoru toliko časa, vonja sploh ne zaznamo, vendar je to mogoče odpraviti z najnovejšo nadzorovano tehnologijo prezračevanja bivalnih prostorov za zmanjšanje onesnaženosti zraka v zaprtih prostorih, ter za primerno regulacijo vlažnosti. Ob nerednem ali napačnem prezračevanju, lahko to privede do hladnejših prostorov in pod določenimi pogoji tudi do plesni. Plesen pa ni samo grda in nedolžna stvar, kajti na dolgi rok zna pripeljati do hujših zdravstvenih težav. Vse večje poudarke glede zračenja opažamo pri novogradnjah, vendar jih priporočamo vsakemu, ki se želi nadihati svežega zraka v svoji hiši.

Podjetje Salamander je razvilo climAktiv plus za vse, ki želijo prihraniti pri prezračevanju vseh prostorov. Ventilator se lahko skoraj nevidno vključi pri vseh plastičnih okenskih profilih Salamander, ter dovaja svež zrak. Ventilator je pasiven to pomeni, da deluje na princip izenačevanja tlaka med notranjostjo in zunanjostjo stavbe. Ob primeru vetra, poskrbi integriran regulator,ki prepreči vstop zraka v stavbo, ter onemogoči nastanek prepiha.

preprecevanjevhajanjazrakakojeveter

Ko zračni tlak pade, se sveži zrak ponovno zračne pritakati v notranjost. Poleg tega, pa se v profilih ustvari toplota, ki prijetno pogreje zrak pred vstopom v stavno

Primeren za prezračevanje za zaščito pred vlago v skladu z DIN 1946-6.

Prezračevanje odprto

Prezračevanje zaprto

Prikaz poteka, prezračevanja