Zakaj raje PVC in ne les?

Zakaj raje izbrati PVC in ne les?

Nekoč je eden izmed strokovnjakov dejal: Aluminij enojna zasteklitev oken ali vrat-najslabši material, ki bi ga lahko uporabil, razen jekla za toplotno učinkovitost. Les je veliko bolj toplotno učinkovit, od aluminija. Predrag,morda? Ljudje na svetu imajo po statističnih podatkih 80 % vseh oken iz PVC materiala in to že vsaj 40 let. PVC je dolgotrajen, se lahko reciklira , ne potrebuje vzdrževanja in je  bolj toplotno učinkovit kot les in aluminij.

1. PVC okna so številka ena na področju energetske učinkovitosti

Okvir okna igra odločilno vlogo pri doseganju energetske in stroškovne učinkovitosti.  Okenski profili iz PVC-ja v povprečju dosegajo najvišje ocene v primerjavi z aluminijastimi ali lesenimi okni. Imajo boljše izolacijske vrednosti, kar pripelje do manjše porabe toplote

2. PVC okna imajo zelo dobro razmerje med stroški in koristmi

PVC okna ponujajo jasne stroškovne prednosti, tako za fizične kot pravne osebe. Okvirji iz lesa so približno 20-30 % dražji od PVC profilov, pri tem pa so PVC okna energetsko varčnejša in ne potrebujejo, skoraj nobenega dodatnega vzdrževanja.

3. PVC okna so enostavna za vzdrževanje

Visoka kakovost PVC okna so zelo enostaven za nego in zahtevajo minimalno vzdrževanje. Na drugi strani pa lesena okna dihajo in so živa, zato jih je potrebno vsakih nekaj let pobarvati.

4. PVC okna so izredno trpežna

V nasprotju z okni iz lesa PVC okna imajo posebej dolgo življenjsko dobo, so lažja in se panti v primerjavi z težjimi lesenimi okni ne uničujejo. Glede na njihovo dolgo življenjsko dobo vsaj 50 let. PVC okna so tudi odlična naložba, saj iz vidika dolge življenjske dobe ohranja vrednost nepremičnine.

5.PVC okna imajo veliko možnosti videza

PVC okna so dobavljiva v različnih oblikah in barvah, vizualno pa se zaradi novih tehnologij dekoriranja in barvanja ne razlikujejo od lesenih oken.

6. PVC okna se ponašajo z odlično ekološko bilanco

PVC okna se lahko 100 % reciklirajo in še dodatno pripomorejo k ekološkem ravnovesju in k varovanju okolja. Naša okna so izdelana iz NERECIKLIRANE plastike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja